فروشگاه لوازم خانگی رنگین کمان

مجهزترین فروشگاه لوازم خانگی در کاشان

فروشگاه لوازم خانگی رنگین کمان

مجهزترین فروشگاه لوازم خانگی در کاشان

رنگین کمان مجهزترین فروشگاه لوازم خانگی در کاشان است که با تجربه بسیار بالا و با ارائه محصولات با کیفیت و خدمات پس از فروش بسیار عالی چندین سال است که به مردم شریف کاشان خدمت رسانی می کند. و همه کاشانی های عزیزی می توانند با خیال راحت از این فروشگاه لیست کامل جهیزیه عروس را خرید کنند. این فروشگاه نمایندگی دوو در کاشان به عهده دارد که این امر باعث شده که محصولات بسیاری از این برند معروف و با سابقه را با قیمت مناسب به مشتریان عزیز ارائه دهد

۳ مطلب در تیر ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

منظور از گروه لبنیات

 شیر و تمامی محصولات فرآوری شده از آن جزو مهم‌ترین گروه‌های غذایی هستند که باید میزان مشخصی از آن‌ها را در برنامه غذایی خود داشته باشید. گروه لبنیات برای سلامت تمامی اعضای بدن به ویژه بافت استخوانی و مفاصل اهمیت ویژه‌ای دارند. اما گروه لبنیات شامل چیست؟ چه اطلاعاتی راجع به لبنیات دارید؟ چرا تاکید بر مصرف لبنیات در متون علمی تا این حد زیاد است؟ در این مقاله قصد داریم راجع به لبنیات صحبت کرده و اطلاعات ضروری راجع به آن‌ها بیان کنیم. پس اگر به دنبال یک برنامه غذایی سالم هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

بورس برند مرجع ثبت برند و فروش برند های آماده

کسانی که قصد فعالیت در حوزه ی لبنیات را دارند باید برای بیزینس خود یک برند ثبت کنند و اگر زمان و شرایط ثبت برند را ندارند میتوانند از وبسایت بورس برند ، برند آماده ی لبنیات خریداری کنند


قبل از هر چیزی باید به این سوال مهم پاسخ دهیم که لبنیات یعنی چه؟

بسیاری از افراد بارها از نقش کلیدی محصولات لبنی شنیده‌اند اما تعریف دقیقی از محصولات لبنی ندارند.
برای پاسخ به این سوال باید گفت: تمامی محصولاتی که برپایه شیر فرآوری می‌شوند، جزو لبنیات محسوب می‌گردند. البته منظور از شیر در اکثر مواقع شیر گاو است. هر چند فرآوری لبنیات از شیر سایر حیوانات مانند گوسفند نیز رایج است.

سوال مهم دومی که مطرح می‌شود این است که لبنیات شامل چیست و چه محصولاتی زیر مجموعه لبنیات طبقه‌بندی می‌شوند؟


محصولات لبنی شامل چه مواردی هستند؟
اگر بخواهیم به طور کلی محصولات لبنی را نام ببریم باید بگوییم که محصولات این دسته شامل انواع شیر، ماست، پنیر، خامه، کشک و تمامی موارد فرآوری شده از شیر هستند. تحقیق در مورد شیر و لبنیات نشان می‌دهد که استفاده از دو تا 4 واحد از این گروه برای سلامت بدن ضرورت دارد. البته این میزان با توجه به سن و جنسیت فرد می‌تواند متغیر باشد. برای مثال بانوان شیرده و باردار باید حدود 4 واحد لبنیات مصرف کنند.

افرادی که نباید شیر بخورند!
هر چند استفاده از لبنیات برای تمامی گروه‌های سنی یک ضرورت به حساب می‌آید اما در مصرف آن باید دقت کافی را به خرج دهید. برای مثال استفاده از شیر غیرپاستوریزه به ویژه برای کودکان، افراد مسن، اشخاص مبتلا به بیماری‌های خاص، زنان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود. تمامی محصولات گروه غذایی رامک پاستوریزه بوده و شما می‌توانید از محصولات این برند معتبر با خیال راحت برای هر نوع گروه سنی استفاده کنید.


حذف محصولات لبنی یک اشتباه بزرگ
یکی از عادت‌های غلط غذایی که در میان عموم مردم رواج دارد، حذف محصولات لبنی به علت چربی موجود در آن‌ها است. بسیاری برای کاهش وزن و یا جلوگیری از افزایش وزن این تصمیم را اتخاذ می‌کنند اما این اقدام می‌تواند تاثیرات منفی قابل توجهی روی سلامت بدن فرد داشته باشد.
راهکاری که برای این دسته افراد وجود دارد، استفاده از شیر و سایر محصولات لبنی کم چرب است. شیر، ماست، پنیر و سایر محصولات برند رامک هم به شکل کم چرب و هم پرچرب عرضه می‌شوند. این تفاوت کمک می‌کند تا افراد بتوانند با توجه به رژیم غذایی خود، مورد مناسبی را انتخاب کنند.
استفاده از محصولات کم چرب می‌تواند املاح، ویتامین‌ها، کلسیم و سایر مواد مغذی بدن شما را تامین کند. از طرفی دیگر کم چرب بودن محصولات مانع افزایش وزن و ورود چربی زیاد به بدن شما می‌شود.

 

چرا استفاده از مواد لبنی ضرورت دارد؟
شیر یکی از اصلی‌ترین منابع تامین کلسیم برای بدن است. برآوردها نشان می‌دهد که در یک لیتر شیر حدودا 1200 گرم کلسیم وجود دارد که مقدار بسیار قابل توجهی است. کلسیم موجود در شیر به آسانی جذب بدن شده و به مصرف بدن می‌رسد. البته حضور لاکتوز به عنوان قند شیر و ویتامین آ در شیر نیز به جذب سریع شیر کمک ویژه‌ای می‌کنند.

تحقیقات نشان می‌دهند که ارتباط محکمی میان مصرف لبنیات و سلامت استخوان‌ها وجود دارد. علاوه بر این مصرف کلسیم کمک می‌کند تا فشار خون کنترل شده و فرد کمتر به این بیماری مزمن مبتلا گردد.
دیگر تحقیقات نشان دادند که ارتباط مستقیمی میان کاهش ابتلا به بیماری قلبی و مصرف شیر وجود دارد. به بیان دیگر مصرف شیر می‌تواند به پیشگیری از بروز بیماری قلبی عروقی کمک کند و وضعیت سلامت بدن را بهبود بخشد.
علاوه بر موارد ذکر شده، مطابق آنچه تحقیقات بیان می‌کنند، مصرف شیر می‌تواند ابتلا به بیماری‌های سکته مغزی را نیز تا 15 درصد کم کند.

 
انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی
شیر و سایر فرآورده‌های لبنی سرشار از ویتامین‌های ضروری برای بدن هستند. در شیر رامک می‌توانید انواع ویتامین‌ها مانند آ، ب، تیامین، اسید نیکوتین، ریبوفلاوین و ب 12 را بیابید.
علاوه بر ویتامین‌ها شیر منبع غنی از مواد معدنی حیاتی مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم و سدیم نیز می‌باشد. مواد معدنی برای انجام اعمال حیاتی بدن بسیار ضروری هستند. برای مثال برای تنظیم ریتم قلب، ساخت و استحکام بافت استخوانی، بهبود عملکرد ماهیچه‌ها، لخته شدن خون، انتقال موج‌های عصبی در بدن و... نیاز اساسی به ویتامین‌ها و مواد معدنی وجود دارد. با خرید پنیر پیتزا رامک، خرید ماست موسیر، شیر، پنیر، کره، خامه و سایر محصولات این برند می‌توانید به حفظ سلامت بدن خود کمک کنید

لبنیات و خواص وجود آن در برنامه غذایی روزانه

شیر، پنیر و ماست به طور طبیعی پر از مواد مغذی مهمی مانند کلسیم و پروتئین هستند. وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی در محصولات لبنی از ارزش غذایی بالای آن‌ها حکایت می‌کند. به گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO)، مصرف شیر، پنیر و ماست با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا، دیابت نوع 2، سندرم متابولیک و سرطان روده بزرگ در ارتباط است. بنابراین، لبنیات و خواص وجود آن در برنامه غذایی‌ را نمی‌توان نادیده گرفت به طوری که می‌توانند منابع مهمی از مواد مغذی برای رشد کودکان و نوجوانان باشند.

لبنیات منبع عالی پروتئین، کلسیم و ویتامین‌ها برای بزرگسالان، سالمندان و ورزشکاران محسوب می‌شود. محصولات لبنی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری از جمله کربوهیدرات‌ها، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین‌های آ،  ویتامین دی، ب ۱۲، ریبوفلاوین و نیاسین هستند. با وجود مواد مغذی موجود در محصولات لبنی، عده‌ای در رژیم غذایی خود از این محصولات مفید کمتر استفاده می‌کنند که می‌تواند مشکلاتی را برای آن‌ها بوجود بیاورد. در ادامه قصد داریم بیشتر در مورد لبنیات و خواص وجود آن در برنامه غذایی روزانه صحبت کنیم.


سلامت سیستم گوارش

شیر، پنیر و ماست به طور طبیعی پر از مواد مغذی مهمی مانند کلسیم و پروتئین هستند. وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی در محصولات لبنی از ارزش غذایی بالای آن‌ها حکایت می‌کند. به گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO)، مصرف شیر، پنیر و ماست با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا، دیابت نوع 2، سندرم متابولیک و سرطان روده بزرگ در ارتباط است. بنابراین، لبنیات و خواص وجود آن در برنامه غذایی‌ را نمی‌توان نادیده گرفت به طوری که می‌توانند منابع مهمی از مواد مغذی برای رشد کودکان و نوجوانان باشند.

لبنیات منبع عالی پروتئین، کلسیم و ویتامین‌ها برای بزرگسالان، سالمندان و ورزشکاران محسوب می‌شود. محصولات لبنی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری از جمله کربوهیدرات‌ها، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین‌های آ،  ویتامین دی، ب ۱۲، ریبوفلاوین و نیاسین هستند. با وجود مواد مغذی موجود در محصولات لبنی، عده‌ای در رژیم غذایی خود از این محصولات مفید کمتر استفاده می‌کنند که می‌تواند مشکلاتی را برای آن‌ها بوجود بیاورد. در ادامه قصد داریم بیشتر در مورد لبنیات و خواص وجود آن در برنامه غذایی روزانه صحبت کنیم.


لبنیات و خواص وجود آن در برنامه غذایی

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که سلامت روده در حفظ سلامت عمومی بدن نقش مهمی ایفا می‌کند. برخی غذاهای تخمیر شده (مانند ماست) حاوی پروبیوتیک (باکتری‌های مفید روده) هستند. غذاهای تخمیر شده به این باکتری فعال با خصوصیات منحصر به فرد اجازه می‌دهند در دستگاه گوارش زنده بمانند. پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که ممکن است بتوانند به پیشگیری و درمان برخی بیماری‌ها کمک کنند.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش و برخورداری از سیستم ایمنی سالم از مزایای پروبیوتیک‌ها به شمار می‌رود. بنابراین، مصرف مقدار کافی از لبنیات حاوی پروبیوتیک می‌تواند برای سلامت کلی بدن شما مفید باشد. فرآورده‌های لبنی از جمله ماست و نوشیدنی‌هایی نظیر کفیر از رایج‌ترین منابع تامین پروبیوتیک‌ها هستند. این محصولات حاوی چربی، کربوهیدرات و پروتئین هستند که به حفظ پروبیوتیک‌ها در مسیرشان از سیستم گوارش به روده و به زنده ماندن آن‌ها در شرایط نامطلوب معده کمک می‌کند.

سلامت استخوان‌ها
استخوان‌ها بافت‌های زنده‌ای هستند که به طور مداوم در حال تجدیدند. بنابراین حفظ استحکام و سلامت استخوان‌ها از دوران کودکی تا بزرگسالی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. برای داشتن استخوان‌های قوی و مستحکم، باید غذاهای غنی از کلسیم مانند شیر، پنیر، ماست و همچنین ویتامین دی (که با قرار گرفتن در معرض آفتاب تولید می‌شود) به صورت روزانه مصرف شود.

عدم مراقبت از استخوان‌ها می‌تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد. در این بیماری استخوان‌ها بسیار آسیب‌پذیر و شکننده می‌شوند. سلامت استخوان توسط عوامل ژنتیکی و سبک زندگی تعیین می‌شود و تغییر شیوه زندگی برای سلامت استخوان‌ها در هر سنی می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک کند.

 

سلامت دندان‌ها
دستیابی به سلامت دندان تنها به رعایت بهداشت دهان و دندان محدود نمی‌شود. علاوه بر این، تغذیه سالم و عادت‌های غذایی نیز به سالم ماندن دندان‌ها کمک می‌کند. غذاهای لبنی نقش مهمی در سلامتی دندان دارند، زیرا حاوی ترکیب بی‌نظیری از مواد مغذی ویژه ضد پوسیدگی مانند کلسیم، فسفر، پروتئین و کازئین هستند.

شیر با کاهش خطر ابتلا به پوسیدگی دندان همراه است و از آن به عنوان یک نوشیدنی مناسب بین وعده‌های غذایی یاد می‌شود. انجمن دندانپزشکی استرالیا توصیه می‌کند که بعد از مصرف غذا یا نوشیدنی‌های حاوی قند، یک قطعه پنیر کوچک بخورید تا از دندان‌ها محافظت کرده و خطر پوسیدگی آن‌ها را کاهش دهد.

 

مدیریت وزن
شیر، پنیر و ماست به طور طبیعی پر از مواد مغذی مهمی مانند کلسیم و پروتئین هستند. وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی در محصولات لبنی از ارزش غذایی بالای آن‌ها حکایت می‌کند. به گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO)، مصرف شیر، پنیر و ماست با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا، دیابت نوع 2، سندرم متابولیک و سرطان روده بزرگ در ارتباط است. بنابراین، لبنیات و خواص وجود آن در برنامه غذایی‌ را نمی‌توان نادیده گرفت به طوری که می‌توانند منابع مهمی از مواد مغذی برای رشد کودکان و نوجوانان باشند.

لبنیات منبع عالی پروتئین، کلسیم و ویتامین‌ها برای بزرگسالان، سالمندان و ورزشکاران محسوب می‌شود. محصولات لبنی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری از جمله کربوهیدرات‌ها، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین‌های آ،  ویتامین دی، ب ۱۲، ریبوفلاوین و نیاسین هستند. با وجود مواد مغذی موجود در محصولات لبنی، عده‌ای در رژیم غذایی خود از این محصولات مفید کمتر استفاده می‌کنند که می‌تواند مشکلاتی را برای آن‌ها بوجود بیاورد. در ادامه قصد داریم بیشتر در مورد لبنیات و خواص وجود آن در برنامه غذایی روزانه صحبت کنیم.

 

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها

شیر، پنیر و ماست به طور طبیعی پر از مواد مغذی مهمی مانند کلسیم و پروتئین هستند. وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی در محصولات لبنی از ارزش غذایی بالای آن‌ها حکایت می‌کند. به گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO)، مصرف شیر، پنیر و ماست با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا، دیابت نوع 2، سندرم متابولیک و سرطان روده بزرگ در ارتباط است. بنابراین، لبنیات و خواص وجود آن در برنامه غذایی‌ را نمی‌توان نادیده گرفت به طوری که می‌توانند منابع مهمی از مواد مغذی برای رشد کودکان و نوجوانان باشند.

لبنیات منبع عالی پروتئین، کلسیم و ویتامین‌ها برای بزرگسالان، سالمندان و ورزشکاران محسوب می‌شود. محصولات لبنی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری از جمله کربوهیدرات‌ها، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین‌های آ،  ویتامین دی، ب ۱۲، ریبوفلاوین و نیاسین هستند. با وجود مواد مغذی موجود در محصولات لبنی، عده‌ای در رژیم غذایی خود از این محصولات مفید کمتر استفاده می‌کنند که می‌تواند مشکلاتی را برای آن‌ها بوجود بیاورد. در ادامه قصد داریم بیشتر در مورد لبنیات و خواص وجود آن در برنامه غذایی روزانه صحبت کنیم.


سخن پایانی
شیر و فرآورده‌های لبنی از جمله محصولاتی هستند که هرگز نباید از برنامه غذایی افراد حذف شوند. حذف لبنیات می‌تواند تاثیرات جبران‌ناپذیری روی بدن فرد داشته باشد. پوکی و شکستگی استخوان در سنین بالا یکی از مهم‌ترین نشانه‌های کمبود کلسیم در بدن افراد است. محصولات لبنی بسیار متنوع بوده و شما می‌توانید با خرید پنیر پیتزا رامک، خرید ماست موسیر، پنیر، کره، خامه و... میزان لبنیات مورد نیاز بدن‌تان را تامین کنید و از خوردن آن‌ها لذت ببرید.
در این مقاله به تفصیل راجع به نقش لبنیات و محصولات لبنی در تامین سلامت بدن صحبت شد. امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.

  • رنگین کمان
  • ۰
  • ۰

لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک و خامه گروهی از مواد غذایی هستند که ارزش‌ غذایی زیادی دارند.
در هرم موادغذایی، لبنیات جایگاه ویژه‌ای دارند و تاکید می‌شود هر فرد با توجه به سن و جنس خود، روزانه بین ۲ تا ۴ واحد شیر یا سایر لبنیات مصرف کند. با دکتر سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و مدیرگروه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد خواص این گروه غذایی صحبت کرده‌ایم.

بورس برند مرجع ثبت برند و فروش برند های آماده

کسانی که قصد فعالیت در حوزه ی لبنیات را دارند باید برای بیزینس خود یک برند ثبت کنند و اگر زمان و شرایط ثبت برند را ندارند میتوانند از وبسایت بورس برند ، برند آماده ی لبنیات خریداری کنند

لبنیات چه خواصی دارند و چرا تاکید می‌شود که هر روز باید آنها را در برنامه‌غذایی گنجاند؟
لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک و خامه گروهی از موادغذایی هستند که ارزش‌غذایی زیادی دارند به‌ طوری که تقریبا تنها گروه از موادغذایی‌اند که با مصرف آنها قسمت اعظم نیازهای بدن برآورده می‌شود.

پروتئین لبنیات بسیار مرغوب و منحصربه فرد است، کلسیم مورد نیاز بدن را هم تامین و از بروز اختلالات و ضایعات استخوانی پیشگیری می‌کند و مصرف کافی آن در کودکان و نوجوانان نیز رشد قدی آنها را افزایش می‌دهد. لبنیات همچنین بهترین منبع انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین A و ویتامین‌های گروه B به‌ویژه B2 هستند.


مواد غذایی مختلفی که در این گروه قرار می‌گیرند، چه تفاوتی با هم دارند؟ مثلا شیر و ماست را از نظر ارزش غذایی با هم مقایسه کنید.
شیر و ماست از نظر ارزش تغذیه‌ای تفاوتی با هم ندارند. در حقیقت ماست، همان شیری است که قسمتی از قند آن تخمیر و به اسیدلاکتیک تبدیل شده است. میزان ترشی ماست به مقدار این تخمیر بستگی دارد به‌طوری که هر چقدر میزان بیشتری از قند ماست تخمیر شود، ماست ترش‌تر خواهد شد. از آنجا که شیر هنگام تبدیل شدن به ماست حرارت می‌بیند و آب آن تبخیر می‌شود، پس یک لیوان سرخالی ماست به اندازه یک لیوان شیر ارزش تغذیه‌ای دارد اما مقدار انرژی ماست کمی کمتر است. از سوی دیگر، کلسیم و عناصر معدنی نیز به دلیل اسیدلاکتیک موجود در ماست بهتر جذب می‌شوند.


شیر و پنیر چطور؟


در شیر ۲ گروه پروتئین وجود دارد؛ پروتئین‌های محلول در آب که حدود (۲۰ درصد پروتئین شیر گاو) و پروتئین‌های غیرمحلول در آب (حدود ۸۰ درصد پروتئین شیر گاو). وقتی شیر به پنیر تبدیل می‌شود، ۲۰ درصد پروتئین مرغوب محلول در آب وارد آب پنیر می‌شود و درواقع از بین می‌رود.

پس ارزش پروتئینی پنیر کمتر از شیر و ماست است اما از آنجا که فشرده می‌شود، معمولا کلسیم بیشتری دارد و به همین علت گفته می‌شود یک قوطی کبریت یا ۳۰ تا ۴۵ گرم پنیر به اندازه یک لیوان شیر دارای کلسیم است. در گذشته آب پنیر را دور می‌ریختند اما امروزه که معلوم شده بهترین کیفیت پروتئینی را دارد، آن را خشک می‌کنند و پروتئین‌هایی که در باشگاه‌های بدنسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد یا مکمل‌هایی که برای چاق و لاغری یا برای بیماران بدحال و بستری در آی‌سی‌یو تجویز می‌شود، از همین پروتئین تهیه می‌شود.

شیر ۲.۵ درصد چربی حدود ۱۸۰-۱۷۰ کیلوکالری انرژی دارد اما پنیرها بسیار با هم متفاوتند و با توجه به میزان آبی که دارند، درصد انرژی و کلسیم و سایر مواد مغذی‌شان متفاوت است؛ مثلا یک قوطی‌کبریت پنیر سنتی با ۵۰-۴۰ گرم وزن، معادل یک لیوان شیر انرژی دارد.

فرآورده های لبنی چیست؟
فراورده های لبنی به هر محصولی می گویند که از شیر تولید می شود و منبعی سرشار از انرژی است. شیر خام عموما از گاو می آید اما گاهی اوقات از شیر پستانداران دیگر مانند بز، گوسفند و بوفالو هم استفاده می شود. 90 درصد از مواد تشکیل دهنده ی اصلی شیر، آب است.

منابع فرآورده های لبنی

انواع متفاوت شیر(شیر بدون چربی، شیرکامل، دوشاب (شیری که کره آن گرفته شود))، ماست، پنیر(پنیر سوئیسی، پنیر چدار، پنیر پروسس) و بستنی همه از فرآورده های لبنی هستند. در میان تمامی فرآورده های لبنی شیر، ماست و پنیر بهترین منبع کلسیم است.

 

ارزش غذایی فرآورده های لبنی


محصولات لبنی و جایگزین های آن مانند سویا ارزش غذایی بالایی دارند و در یک رژیم غذایی متعادل به عنوان یکی از پنج گروه اصلی غذاها قرار می گیرند. این 5 گروه شامل نان وغلات، سبزیجات و میوه ها، فرآورده های لبنی و جایگزین های آن، گوشت/مرغ/ماهی و جایگزین های آن و مقدارکمی چربی و روغن است.
عملکرد یک غذا، از طریق اجزای مهم غذایی مانند پروتئین، کربوهیدرات، چربی، مواد معدنی، ویتامین و آب تعیین می شود. اکثر مردم شیر گاو را انتخاب می کنند که در هر 100 میلی لیتر، 67 کیلو کالری انرژی و 3.2 گرم پروتئین دارد. پروتئین های شیر شامل 80 درصد کازئین و تقریبا 20 درصد آب پنیر است که ارزش غذایی بالاتری نسبت به کازئین دارد. زمانی که چربی و کازئین را از شیر حذف می کنیم مقداری آب پنیر باقی می ماند که حاوی نمک های محلول در شیر، شکر شیر و سایر پروتئین های موجود در شیر است که مهمترین این پروتئین ها، بتا لاکتوگلوبولین (50٪ از آب پنیر) و لاکتوگلوبولین است.
پروتئین های موجود در شیر ارزش بیولوژیکی بالایی دارند اما بر خلاف تخم مرغ فاقد پروتئین های حاوی گوگرد هستند. پروتئین های موجود در شیر گاو حاوی پروفیل های آمینو اسید متعادل با قابلیت هضم شوندگی خوب است که برای تغذیه خانواده مهم است. کازئین موجود در شیر گاو در ترکیب با کلسیم کازئینوژن را می سازد. نسبت بالای کلسیم و کازئین در شیر هضم آن را برای ما دشوار می کند. بعضی از مردم به دلیل لاکتوز بالا نمی توانند شیر بخورند و معمولا از شیر ترش استفاده می کنند که لاکتوز کمتری دارد.
ترکیب غذایی شیر باعث شده تا یک نوشیدنی مطلوب در تمامی گروه های سنی به ویژه برای جوانان باشد. مواد مغذی موجود در شیر علاوه بر پروتئین، چربی، کربوهیدات، ویتامین ها و مواد معدنی است که در ادامه هر یک از آنها را توضیح می دهیم:

چربی
شیر و فرآورده های لبنی چربی دارند. چربی شیر به صورت گلیسیرید است که فاقد اسید های چرب ضروری است. مقدار چربی در شیر های مختلف متفاوت است:
• شیر کامل حاوی 3.9 گرم چربی در هر 100 میلی لیتر است.
• شیر نیم چرب، 1.7 گرم چربی در هر 100 میلی لیتر دارد.
• شیر بدون چربی حاوی 0.2 گرم چربی در هر 100 میلی لیتر است.
• شیر 1٪، ترکیبی از شیر بدون چربی و نیم چرب است که به تازگی وارد بازار شده و حاوی 1 گرم چربی یا کمتر در هر 100 میلی لیتر است.


کربوهیدرات

 


کربوهیدرات اصلی موجود در شیر یک دی ساکارید به نام لاکتوز است که از دو قند ساده به نام های گلوکز و گالاکتوز تشکیل شده و شیرین تر از ساکارز (قند موجود در نیشکر) است. لاکتوز کلسیم و فسفر را جذب می کند و بعضی از ویتامین های ب-کمپلکس را در روده کوچک ترکیب می کند. در بدن انسان، آنزیمی به نام لاکتاز وجود دارد که لاکتوز را هضم می کند. برخی افراد این آنزیم را به اندازه کافی تولید نمی کنند که مانع هضم لاکتوز می شود. این لاکتوز ناپایدار توسط باکتری ها در روده بزرگ شکسته می شود و باعث ایجاد گاز، نفخ، درد و اسهال می شود که به این شرایط نامطلوب "عدم تحمل لاکتوز" می گویند.
عدم تحمل لاکتوز به عدم توانایی هضم مقدار قابل توجهی لاکتوز که قند اصلی شیر است، گفته می شود. این بیماری برای برخی افراد مشکل ساز است اما می تواند مدیریت شود. افرادی که مشکل هضم لاکتوز دارند باید از محصولات لبنی که با سیستم بدنشان سازگار نیست اجتناب کنند. بسیاری از افراد با این شرایط اگر مقادیر کمتری محصولات لبنی مصرف کنند یا همزمان با آنها غذاهای دیگری بخورند، می توانند از شیر، بستنی و سایر محصولات مشابه استفاده کنند. علاوه بر این، مایع یا قرص لاکتاز می تواند به هضم لاکتوز کمک کند.
افراد مبتلا به کمبود لاکتاز معمولا شیر را با غلات می خورند و یا به صورت غذاهایی مانند فرنی استفاده می کنند. بیشتر غذاهای لبنی لاکتوز کمتری نسبت به شیر مایع دارند و حساسیت کمتری نسبت به لاکتوز ایجاد می کنند. محصولات شیر تخمیر شده مانند ماست و پنیرهایی مانند پنیر چدار و کره عموما هیچ مشکلی ندارند و از آنجایی که حرارت برخی از لاکتوز ها را می شکند محصولات شیر گرم نسبت به غذاهایی که گرما نمی بینند، بهتر است.

 

ویتامین ها و مواد معدنی


شیر و فراورده های لبنی منبعی عالی از ویتامین ها و مواد معدنی، به ویژه کلسیم است. شیر حاوی مقادیر زیادی از ویتامین های A و B مانند تیامین، ریبوفلاوین و اسید نیکوتین می باشد و ویتامین B12 هم دارد.
کلسیم، فسفر، سدیم و پتاسیم نیز از مواد معدنی مهم در شیر است. کلسیم یکی از مواد معدنی است که بدن برای انجام کارکردهای متعدد، از جمله ساخت و حفظ استخوان ها و دندان ها، لخته شدن خون، انتقال امواج عصبی و تنظیم ریتم قلب به آن نیاز دارد.
مزایای شیر و سایر فرآورده های لبنی
شیر و محصولات لبنی منبع اصلی کلسیم و پروتئین در بیشتر کشورهای توسعه یافته از جمله استرالیا است. یک لیتر شیر تقریبا 1200 گرم کلسیم تولید می کند که بیشتر از نیاز روزانه بدن به کلسیم است. کلسیم در شیر به راحتی جذب می شود و ویتامین A و لاکتوز این عمل جذب را افزایش می دهند. مصرف کافی کلسیم برای رشد در دوران کودکی و جلوگیری از بیماری پوکی استخوان در دوران بزرگسالی برای بدن لازم است و پژوهش های بسیاری ارتباط بین مصرف کلسیم و پوکی استخوان را نشان می دهند. همچنین، کلسیم تاثیر زیادی در کاهش فشار خون دارد و مطالعات زیادی درباره ی ارتباط معکوس بین کلسیم و فشار خون وجود دارد.
علیرغم ارزش غذایی این ماده غذایی، بسیاری از مردم شیر را به دلیل چربی، کلسترول و خطر ابتلا به آترواسکلروز(گرفتگی شریان ها) یا بیماری های قلبی-عروقی (CHD) مصرف نمی کنند. با این حال، شواهد زیادی جهت حمایت از این فرضیه وجود ندارد. در سال 2004 پروفسور " ال وود" در "مرکز سمینارهای لبنی استرالیا" نشان داد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی (CVD) در کسانی که شیر مصرف می کنند در مقایسه با کسانی که شیر کمتری مصرف می کنند، پایین تر است. بررسی های بیشتردر این زمینه نشان داد میزان شیوع سکته مغزی و بیماری های قلبی در افرادی که روزانه میزان بالایی شیر مصرف می کنند، 15 درصد کمتر است. شواهد حاصل از مطالعات این گروه نشان می دهد اگر چه مصرف شیرموجب افزایش کلسترول می شود اما از بدن در مقابل بیماری های قلبی-عروقی محافظت می کند.


بزرگترین مانع استفاده از شیر و محصولات لبنی این است که عموم مردم به ویژه نوجوانان و زنان از خوردن شیر به دلیل چربی آن اجتناب می کنند. 300 میلی لیترشیر کامل 10 گرم چربی دارد که 6.3 گرم آن چربی اشباع شده است و می تواند تقریبا 150 کیلوکالری انرژی ایجاد می کند. در مقابل، یک لیوان یا 300 میلی لیتر شیر بدون چربی ، حاوی 0.6 گرم چربی (94٪ کاهش)، 0.3 گرم چربی اشباع شده و88 کیلو کالری (43٪ کاهش) انرژی دارد. بنابراین مصرف شیر بدون چربی و ماست کم چرب به جای شیر کامل، خطرات مرتبط با چربی لبنیات را کاهش می دهد. در ایران شیر کم چرب طرفداران بسیاری دارد اما در میان آنها، شیر کم چرب کوشان با 1.5 گرم چربی 45.5 کیلوکالری انرژی تولید می کند و از این نظر شیری با مواد مغذی متعادل است.
اما در طول 20 تا 25 سال گذشته مصرف شیر و فرآورده های لبنی در اکثر کشورها از جمله ایران کاهش یافته است که این کاهش مصرف بر میزان مواد مورد نیاز بدن به ویژه کلسیم تاثیر گذاشته است. تاثیر مثبت شیر و محصولات لبنی بیشتر از اثرات کلسترول آن است ولی نکته مهم این است که باید در همه چیز تعادل را حفظ کنیم.

 

چه مقدار در روز باید شیر بخوریم؟
مصرف روزانه 3 لیوان شیر بدون چربی، همراه با غلات صبحانه، به صورت نوشیدنی گرم و در غذاهای شیری مانند فرنی و یا به صورت های ماست کم چرب و یا پنیر کوتاژ برای تامین نیازهای لبنی کافی است. دپارتمان کشاورزی امریکا در راهنمای غذایی توصیه می کند که تمامی افراد باید 2-3 وعده لبنیات در روز مصرف کنند که هر وعده می تواند شامل یک لیوان شیر، 250 گرم ماست، 40 گرم پنیر طبیعی مثل لبنه و 60 گرم پنیر پروسس باشد.

 

چه کسانی نباید شیر بخورند؟
به طور کلی توصیه می شود که کودکان، زنان باردار، افراد مسن و کسانی که مریض هستند، شیر غیر پاستوریزه را مصرف نکنند. افرادی هم که نسبت به شیر و محصولات لبنی حساسیت دارند باید از خوردن شیر اجتناب کنند. برای این افراد خوردن محصولات لبنی مانند ماست در اندازه های کوچک مفید است.


هرآنچه که باید درباره ی لبنیات بدانید
لبنیات به آن دسته از مواد غذایی گفته می‌شود که از شیر به دست می‌آیند. معمولاً ماده اولیه تولید انواع لبنیات، شیر گاو است. اما گاهی از شیر سایر پستانداران همچون بز، گوسفند، گاومیش، و …استفاده می‌شود.

انواع فراورده‌های لبنی
این فراورده‌ها می‌تواند به صورت سنتی یا صنعتی که فرایندهای پاستوریزه شدن و هموژنیزه شدن را می‌گذراند تولید شود. سرشیر، چربی بسته شده شیر پس از جوشاندن شیر در روی آن که مزه ای خوشایند دارد. خامه، چربی شیر است که از سرشیر گرفته می‌شود یا در روش صنعتی مستقیم از شیر خام گرفته می‌شود. کره، چربی شیر است که از هم زدن خامه حاصل می‌شود. پنیر، از راه مایه زدن به شیر یا افزودن سرکه که شیر را دَلَمه می‌کند فراهم می‌کنند. سپس این بخش دلمه شده را که جامد آبکی است از آب پنیر جدا کرده و درون پارچه ای زیر فشار می‌گذارند تا آبش در رود. گفتنی ست روش‌های زیادی برای درست کردن پنیر هست و پنیر انواع بسیار زیادی دارد. ماست، از راه افزودن باکتری‌های استرپتوکوک و لاکتوباسیل یا همان مایه که شیر را تخمیر می‌کند حاصل می‌شود.

کشک، از جوشاندن دوغ و صاف کردن و خشک کردن آب آن بدست می‌آید. قره قروت، خوردنی ای ترش مزه که از جوشاندن آب صاف شده کشک و خشکاندن آن بدست می‌آید. مَسکه، کره ایکه از زدن ماست و جدا کردن دوغ بدست می‌آید، به آن کره دوغی هم می‌گویند. دوغ، به دو شیوه بدست می‌آید: ۱ آمیختن آب و ماست؛ 2 زدن ماست و جدا کردن دوغ از مسکه (کره دوغی) که این دوغ ترش تر است. پینو، نوعی کشک است. لور، پنیر دلمه شده سفت نشده‌است که مزه ای شیرین دارد. آروشه، خوردنی خوشمزه که از سودن پنیر تازه در روی دیگ آتش که به روغن می‌نشیند و افزودن آرد بدست می‌آید. دورده یا دووِه، باقیمانده ترش و شور مزه کره ای که داغ شده و روغنش جدا شده‌است.

روغن زرد یا کرمانشاهی، روغن خالص کره که از جوشاندن کره یا مسکه بدست می‌آید. شکر پنیر، شیرینی ای که از آمیختن آب پنیر و شکر و پختن آن فراهم می‌شود. بستنی، خامه ایست که به آرامی یخ بسته‌است. گاه قدری ثعلب نیز بدان می‌افزایند. شیر غنی‌شده، شیری است که با تبخیر، آب آن به کار رفته و قوام گرفته‌است؛ معمولاً به آن شکر هم می‌افزایند. شیر خشک، با پراندن آب شیر به صورت صنعتی به دست می‌آید. خامه ترش، خامه ایست که به وسیله باکتری تخمیر و ترشیده‌است. کفیر، نوشابه ای خوشمزه شبیه به دوغ که از افزودن دانه‌های کفیر یا همان مایه کفیر به شیر و تخمیر شیر فراهم می‌شود. خامه مخصوص قنادی، که از ترکیب خامه طبیعی به همراه شیر کره و یا روغن به دست می آید.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ به‌خلاف آنچه در تبلیغات و در قالب توصیه‌های عمومی نظام سلامت جامعه به‌صورت گسترده تبلیغ می‌شود مبنی بر “لزوم مصرف روزانه و مستمر شیر و لبنیات ”مصرف لبنیات برای برخی افراد نه‌تنها هیچ ضرورتی ندارد بلکه می‌تواند مضر و باعث ایجاد عوارض شدیدی در این افراد شود!

منع مصرف یا احتیاط در مصرف شیر و لبنیات
افرادی را که نباید لبنیات مصرف کنند:

افرادی که از درد مفاصل رنج می‌برند و یبوست دارند
افرادی که سنگ کلیه، مثانه و کیسه صفرا دارند
افرادی که نفخ معده و باد روده دارند
افرادی که میکروب معده دارند
افرادی که لک سفید "برص" روی پوست خود دارند
زنانی که عفونت و ترشح زنانگی دارند
زنانی که کیست تخمدان دارند
زنانی که درد قاعدگی و شکم‌درد دارند
زنانی که دیر به دیر قاعده می‌شوند
زنانی که سزارین شده‌اند باید مصرف ماست و دوغ را به حداقل برسانند
بچه‌هایی که شب‌ادراری دارند
افرادی که صرع "تشنج" دارند
افرادی که افسردگی و ناراحتی اعصاب دارند
افرادی که پر‌خواب هستند
افرادی که فراموشکار هستند
افرادی که لرزش بدن "سر، دست، پا، گردن" دارند
افرادی که نفس‌تنگی، آسم و سینوزیت دارند
افرادی که زیاد عرق می‌کنند
افرادی که کم‌کاری تیروئید دارند

  • رنگین کمان
  • ۰
  • ۰

لبنیات چیست؟

یکی از گروه های مواد غذایی که مصرف آن برای بدن بسیار مهم و ضروری است خانواده‌ی لبنیات نام دارد. توصیه می شود که روزانه 2 الی 4 واحد از این خانواده در رژیم غذایی افراد گنجانده شود. مصرف لبنیات از لحاظ ارزش غذایی در بالای هرم قرار دارند. ماست به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک بسزایی می کند، پنیر می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت باشد و کره و خامه کالری فراوانی دارند و دوغ صباح یکی از نوشیدنی های مغذی و دارای املاح فراوانی است.

لبنیات از جمله مفیدترین مواد خوراکی هستند که در دسترس انسان قرار دارند. مصرف لبنیات و تاثیر آن در سلامتی فواید بسیاری را به همراه دارد؛ معروف ترین و یکی از بهترین فواید مصرف لبنیات به ویژه شیر جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان و فراموشی است که امروزه در میان سالمندان بسیار شایع شده است

بورس برند مرجع ثبت برند و فروش برند های آماده

کسانی که قصد فعالیت در حوزه ی لبنیات را دارند باید برای بیزینس خود یک برند ثبت کنند و اگر زمان و شرایط ثبت برند را ندارند میتوانند از وبسایت بورس برند ، برند آماده ی لبنیات خریداری کنند

خامه، سرشار از انرژی

با اینکه خامه، چربی شیر است اما در گروه روغن‌ها جای می گیرد و هر قاشق مرباخوری از آن، یک واحد چربی محسوب می شود و 45 کیلوکالری انرژی دارد. این چربی از نوع حیوانی و سرشار از کلسترول است، بنابراین کسانی که به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا هستند و باید کلسترول رژیم غذایی شان محدود باشد، باید دور این ماده غذایی را خط بکشند.

 

کشک، فقط پاستوریزه

کشک از دوغ به دست می آید؛ ابتدا کره ماست را می گیرند و آنچه باقی می ماند، دوغ است. بعد آب دوغ را می گیرند و بعد از غلیظ کردن، آنچه مانده به اندازه گلوله هایی درمی‌آورند و می‌گذارند خشک شود، به این ترتیب کشک به‌دست خواهد آمد. البته این روش سنتی تهیه کشک است و در کارخانه ها تمام مراحل تولید مکانیزه انجام می شود، کشک را پاستوریزه هم می کنند.

می توان کشک را از منابع پروتئین و کلسیم دانست ولی اگر نمک فراوانی به آن زده شده باشد، سدیم موجود در نمک باعث می شود کلسیم کشک جذب نشود.، یک لیوان کشک، معادل یک لیوان شیر و ماست و بین 65 تا 75 کیلوکالری انرژی دارد.

 

دوغ، نوشیدنی مفید و مغذی

دوغ به این دلیل که از رقیق شدن ماست به دست می آید، پروتئین و کلسیم کمتری دارد ولی کسانی که سایر محصولات لبنی را مصرف نمی کنند، بهتر است دوغ بنوشند. دوغ شور و گازدار هم وجود دارد اما بهتر است انواع بدون گاز و کم‌نمک را انتخاب کنید. در ضمن، هر 2 لیوان دوغ معادل 1 لیوان شیر انرژی دارد و باید آن را در کل مقدار انرژی دریافتی روزانه در نظر گرفت

 

شیر، سرشار از کلسیم

خوردن شیر یکی از توصیه‌های اکید پزشکان تغذیه است. متاسفانه در ایران میانگین مصرف شیر، نسبت به دیگر کشورها بسیار پایین تر است. این موضوع باعث نگرانی بسیاری از افراد می شود. ما ایرانی ها در بهترین حالت ممکن، سالی 80 لیتر شیر و لبنیات مصرف می کنیم، در حالی که هر فرد هلندی سالیانه حدود 480 لیتر شیر و لبنیات را در وعده های مختلف غذایی گنجانده است.

 

اگر نتوانستیم شیر بخوریم، چه کار کنیم؟

برخی از افراد، عدم تحمل لاکتوز دارند یا تمایلی به مصرف شیر، ندارند. برخی از افراد هم فقط علاقه ای به خوردن شیر ندارند و طعم سایر لبنیات را می پسندند. توصیه جمعی از پزشکان به این گروه از افراد، این است که به جای شیر، از سایر خوراکی های موجود در فهرست لبنیات مانند ماست، دوغ و پنیر در طول روز استفاده کنند.

البته، مدتی هم شیر سویا در فروشگاه های کشور به وفور پیدا می شد و این محصول هم می توانست در صورت عدم تمایل به مصرف شیر و لبنیات، به عنوان منبعی از کلسیم، در طول روز استفاده شود. این در حالی است که توزیع این محصول هم به دلیل استقبال کمی که از آن شد، به صورت بسیار محدودی درآمد و دیگر کمتر در فروشگاه های مواد غذایی به چشم می خورد.

 

مصرف شیر در سنین مختلف

بیشتر افراد فکر می کنند نیاز به مصرف شیر و لبنیات برای گروه های سنی و جنسی مختلف، یکسان است و نیاز بدن تمام ما به مصرف لبنیات، به یک اندازه است در صورتی که اصلا این طور نیست. بهتر است بدانید نیاز بدن بچه های زیر 5 سال به این گروه از مواد غذایی، حدود 1.5 واحد در روز، نوجوان های پسر 3 واحد، نوجوان های دختر 2.5 واحد، خانم های شیرده 3.5 تا 4 واحد، خانم های باردار حدود 2.5 واحد و نیاز بدن مردها و زن های بزرگسال هم به شیر و لبنیات، نزدیک به 2 واحد در طول روز است. البته بهتر است برای پیشگیری از دریافت کالری اضافی و ابتلا به اضافه وزن و چاقی، لبنیات کم چرب را جایگزین انواع پرچرب آنها کنید.

شیر علاوه بر اینکه حاوی پروتئین با کیفیت است، نیاز بدن به کلسیم، فسفر و ویتامین های 2B و D را تامین می‌کند. این نوشیدنی براساس مقدار چربی‌ای که دارد، انواع مختلف بدون چربی، کم چرب و پرچرب دارد و هر لیوان آن با توجه به مقدار چربی اش بین 55 تا 75 کیلوکالری انرژی به بدن می رساند.

البته قندی به نام لاکتوز در شیر وجود دارد که دستگاه گوارش برخی افراد نمی تواند آن را هضم کند و با خوردن شیر دچار دل‌درد می‌شوند. این افراد می توانند سایر محصولات لبنی را مصرف کنند یا شیر بدون لاکتوز بنوشند.

این نوشیدنی در طعم های مختلف مثل شیرکاکائو، شیرقهوه، شیرموز، شیر توت فرنگی و… وارد بازار شده است و کسانی که از طعم شیر معمولی خوششان نمی آید، می توانند از این شیرها استفاده کنند. البته این محصولات مقداری شکر دارند و خوردن بی?رویه آنها می تواند باعث اضافه وزن و چاقی شود.

 

پنیر، به جای گوشت

پنیر به دلیل پروتئین فراوانی که دارد، در علم تغذیه جزو گروه گوشت ها محسوب می شود و 45 گرم از آن (به اندازه یک قوطی کبریت)، معادل یک واحد گوشت درنظر گرفته می‌شود.

بهتر است از میان آنها نوع کم نمک و کم چربی را انتخاب کنید، با توجه به مقدار چربی، هر 45 گرم پنیر بین 55 تا 85 کیلوکالری انرژی دارد.

 

کره، منبع ویتامین A

کره چربی تغلیظ شده موجود در شیر است اما رنگ زردش به ویتامین A موجود در آن برمی گردد. این روغن مقداری آب هم دارد به همین دلیل هنگام حرارت دیدن می پاشد. این روغن با منشاء حیوانی، به ازای هر قاشق مرباخوری 45 کیلوکالری انرژی دارد و یک واحد چربی محسوب می شود. می توان کره را منبع انرژی دانست و یک قاشق مرباخوری از آن را در ظرف غذای بچه هایی که کم وزن می گیرند و کم غذا هستند، ریخت.

 

فواید مصرف لبنیات:

شیر و لبنیات، منبع بسیار خوبی برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن است، مصرف روزانه دو لیوان شیر، 50 درصد پروتئین مورد نیاز افراد بالغ را تأمین می کند.

• کلسیم موجود در شیر و لبنیات از نرمی استخوان، کندی رشد، خرابی دندان ها در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان پیشگیری می کند.

• مصرف 3-2 لیوان شیر در روز می تواند نیاز بدن به کلسیم را در افراد بالغ تامین کند.

• فسفر به همراه کلسیم در تشکیل استخوان و استحکام آن موثر بوده و در ساخت بافت های عضلانی، مغز و اعصاب دخالت می نماید.

• شیر حاوی بعضی از ویتامین ها مانند A، B12 ، B2 ، B1 است.

• کمبود ویتامین آ باعث شب کوری، ناراحتی های چشمی و کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری های عفونی می گردد.

• کمبود ویتامین ب1 باعث بی اشتهایی، بی حوصلگی، خستگی جسمی و روحی می گردد.

• عوارض کمبود ویتامین ب2 در بدن عبارتند از: پوسته پوسته و خشک شدن پوست اطراف دهان، گوش و بینی، در موارد شدید کمبود، در بینایی اختلال به وجود می آید. مصرف 2 لیوان شیر حدود 50 درصد میزان نیاز به ویتامین ب2 در افراد بالغ را تامین می نماید.

• ویتامین ب12 یکی از اجزای ضروری در تشکیل گلبول های قرمز خون است و عوارض کمبود این ویتامین عبارتند از: کم خونی و خستگی. با مصرف روزانه 2 لیوان شیر حدود 50 درصد نیاز بدن افراد بالغ به این ویتامین تامین می شود.

• برای افراد بزرگسال سالم روزانه 2 واحد یا بیشتر از گروه شیر و لبنیات توصیه می شود. زنان باردار و شیرده می بایستی حداقل روزانه 3 واحد از این گروه مصرف کنند.

• از شیر پاستوریزه شده کم چربی ( 2.5 درصد یا کمتر) استفاده کنید.

• پنیر های تهیه شده از شیر پاستوریزه استفاده کنید.

• بستنی هایی بخورید که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد.

• حتما قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل 5-10 دقیقه در حال بهم زدن بجوشانید.

• مقدار قند بستنی بالاست. بنابراین توصیه می شود در مصرف آن زیاده روی نکنید.

• به دلیل بالا بودن میزان نمک استفاده شده در تهیه کشک توصیه می شود که از انواع کم نمک استفاده کنید.

• بهتر است از شیر و لبنیاتی که با ویتامینD غنی شده اند، استفاده کنید، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.

• اگر شما بیماری «عدم تحمل لاکتوز» را دارید، شیر بدون لاکتوز و یا پنیر های سفت و ماست را مصرف نمایید.

• هنگام خرید شیر به تاریخ انقضای آن توجه کنید.

• ظرف شیر را تا هنگام مصرف بسته و به دور از مواد بودار نگهداری کنید.

• استفاده از شیر استریل شده برای حمل در مسافرت های خارج از شهر مناسب تر است. این نوع شیرها را (در صورت باز نشدن) می توان تا 4 ماه در دمای محیط نگهداری کرد.

 

انواع فراورده‌های لبنی

سرشیر، چربی تجمع یافته شیر در قسمت یک دهم بالایی ترکیب

خامه، چربی شیر است که از سرشیر گرفته می‌شود یا در روش صنعتی مستقیم از شیر خام گرفته می‌شود.

کره، چربی شیر است که از فرایندی تحت عنوان زدن شیر به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تولید می‌شود. دارای انواع مختلف ترش (تخمیری) و شیرین (بدون تخمیر) می‌باشد.

پنیر، از راه مایه زدن به شیر از طریق افزودن آنزیم رنت یا اضافه کردن اسید که شیر را دَلَمه می‌کند فراهم می‌کنند. سپس این بخش دلمه شده را که جامد آبکی است با فرایند پرس از آب پنیر جدا می‌کنند. بر حسب میزان پرس انجام گرفته از گونه پنیرهای سخت، نیمه سخت، نرم تولید می‌شود. گفتنی ست روش‌های زیادی برای درست کردن پنیر هست و پنیر بر اساس گونه فرایند تولید انواع بسیار زیادی دارد.

ماست، از راه افزودن باکتری‌های استرپتوکوک و لاکتوباسیل یا همان مایه که شیر را تخمیر می‌کند حاصل می‌شود.

کشک، از جوشاندن دوغ و صاف کردن و خشک کردن آب آن بدست می‌آید.

تَرف یا سُج یا قره قروت، خوردنی ای ترش مزه که از جوشاندن آب صاف شده کشک و خشکاندن آن بدست می‌آید.

مَشکه، کره ای که از زدن ماست و جدا کردن دوغ بدست می‌آید، به آن کره دوغ هم می‌گویند.

دوغ، به دو شیوه بدست می‌آید: 1 آمیختن آب و ماست؛ 2 زدن ماست و جدا کردن دوغ از مسکه (کره دوغی) که این دوغ ترش تر است.

شُور (ترکی ?or) :از جوشاندن دوغ و دلمه شدن آن گرفته می‌شود

پینو، گونه‌ای کشک است

لور، پنیر دلمه شده سفت نشده‌است که مزه ای شیرین دارد

آروشه، خوردنی خوشمزه که از سودن پنیر تازه در روی دیگ آتش که به روغن می‌نشیند و افزودن آرد و زردچوبه بدست می‌آید.

دورده یا دووِه، باقی‌مانده ترش و شور مزه کره ای که داغ شده و روغنش جدا شده‌است.

روغن زرد یا کرمانشاهی، روغن خالص کره که از جوشاندن کره یا مَشکه بدست می‌آید.

شکر پنیر، شیرینی ای که از آمیختن آب پنیر و شکر و پختن آن فراهم می‌شود.

بستنی، خامه ایست که به سرعت تا دمای منفی 40 درجه سانتی گراد یخ بسته‌است که به آن ثعلب نیز می‌افزایند.

شیر غنی‌شده، شیری است که با تبخیر، آب آن به کار رفته و قوام گرفته‌است؛ معمولاً به آن شکر هم می‌افزایند.

شیر خشک، از خشک شدن صنعتی شیر به روش‌های پاششی یا تزریقی به دست می‌آید.

خامه ترش، خامه ایست که به وسیله باکتری تخمیر و ترشیده‌است.

کفیر، نوشابه ای خوشمزه شبیه به دوغ که از افزودن دانه‌های کفیر یا همان مایه کفیر به شیر و تخمیر شیر به وسیله مخمرها فراهم می‌شود و حدود 5 درصد الکل دارد.

 

خواص و ویژگی‌ها

شیر مایعی سفید و غیرشفاف است. ممکن است در تابستان که گاوها در مراتع چرا می‌کنند رنگ آن مقداری به زردی متمایل شود. شیر سالم باید تمیز، با مزه ای شیرین و غلظتی همگن و عاری از هر گونه لخته باشد.

روش‌های تعیین خصوصیات شیمیایی و فیزیکی اکثر فرآورده‌های لبنی مشابه روش‌های مورد استفاده برای تعیین خواص شیر می‌باشد، برای مثال از لاکتومتر برای اندازه‌گیری چگالی مخصوص استفاده می‌شود. با این حال فرآورده‌های لبنی به روش‌های مختلفی ساخته می‌شوند. برای مثال برخی با فرایند تخمیر لاکتیکی تولید می‌شوند (مانند ماست)، و برخی دیگر با فرایندهای مکانیکی تغلیظ چربی ساخته می‌شوند (مانند کره). در بعضی از فرایندها نیز ترکیبی از فرایندهای تخمیر و بلوغ استفاده می‌شود (مانند پنیر). این فرایندها ترکیب شیمیایی و غلظت ابتدایی مواد ماکرومغذی و میکرومغذی را تغییر می‌دهند.

 

میزان پروتئین

بیشتر فرآورده‌های لبنی از شیر گاو تولید می‌شوند، که عمدتاً شامل آب و تقریباً 4?8? لاکتوز، 3?2? پروتئین، 3?7? چربی، و 0?19? مواد غیر پروتئینی و 0?7 درصد خاکستر (Ash) می‌شود. خانواده اصلی پروتئین‌های موجود در شیر شامل کازئین‌ها، پروتئین‌های سرم شیر و ایمونوگلوبولین‌ها هستند.

 

میزان چربی

درصد چربی شیر می‌تواند از 3?2? تا 6? متغیر باشد. این اختلاف می‌تواند به دلیل استفاده از نژادهای مختلف گاوها باشد. همچنین تغذیه گاوها، نحوه مراقبت از آنها و سلامت آنها عامل‌های دیگری هستند که بر روی میزان چربی شیر تأثیر گذار هستند. چربی شیر در دمای بالای 40 درجه سلسیوس به شکل مایع و در دمای زیر 40 درجه هم به شکل مایع و هم به شکل جامد وجود دارد.

 

منع مصرف یا احتیاط در مصرف شیر و لبنیات

افرادی را که نباید لبنیات مصرف کنند:

افرادی که از درد مفاصل رنج می‌برند و یبوست دارند

افرادی که سنگ کلیه، مثانه و کیسه صفرا دارند

افرادی که نفخ معده و باد روده دارند

افرادی که میکروب معده دارند

افرادی که لک سفید "برص" روی پوست خود دارند

زنانی که عفونت و ترشح زنانگی دارند

زنانی که کیست تخمدان دارند

زنانی که درد قاعدگی و شکم‌درد دارند

زنانی که دیر به دیر قاعده می‌شوند

زنانی که سزارین شده‌اند باید مصرف ماست و دوغ را به حداقل برسانند

بچه‌هایی که شب‌ادراری دارند

افرادی که صرع "تشنج" دارند

افرادی که افسردگی و ناراحتی اعصاب دارند

افرادی که پر‌خواب هستند

افرادی که فراموشکار هستند

افرادی که لرزش بدن "سر، دست، پا، گردن" دارند

افرادی که نفس‌تنگی، آسم و سینوزیت دارند

افرادی که زیاد عرق می‌کنند

افرادی که کم‌کاری تیروئید دارند

 

با نخوردن لبنیات منتظر این بیماری مرگبار باشید

می‌دانید هنگامی که لبنیات را کنار می‌گذارید، چه چیزی را به دست می‌آورید یا از دست می‌دهید؟

هرساله، هر آمریکایی به‌طور متوسط 16.200 کیلوگرم پنیر و 10.800 کیلوگرم بستنی یا محصولات لبنی منجمد می‌خورد. کاملا درست است اگر بگوییم بسیاری از مردم شیفته‌ی لبنیات هستند؛ بنابراین ممکن است شگفت‌آور باشد اگر دریابید که مصرف انواع محصولات لبنی از سال 2005 به‌طور پیوسته در حال کاهش است. براساس نظرسنجی‌ها و گزارش نتایج آن از سوی انجمن تغذیه و رژیم غذایی امریکا، %22 از آمریکایی‌ها کمتر از پیش لبنیات مصرف می‌کنند. بهانه‌هایی که مردم برای فرار از مصرف لبنیات بیان می‌کنند، وجود جایگزین‌های متنوع برای شیر است.

از جمله کاهش وزن، پوستی روشن‌تر، پیشگیری از بیماری و افزایش انرژی تنها چند مورد از مواردی‌ست که افراد با رژیم غذایی بدون لبنیات بدان دست می‌یابند. اما آیا واقعا می‌دانید هنگامی که لبنیات را کنار می‌گذارید و در برابر مصرف آن مقاومت می‌کنید، چه چیزی را به دست می‌آورید یا از دست می‌دهید؟

دریابید که آیا شیر واقعا برای بدن خوب است یا نه و هنگامی که آن را از رژیمتان حذف می‌کنید چه عوارضی در کمین شماست؟

استخوان‌بندی بدن خود را شکننده می‌کنید. تا سن 30 سالگی، سرعت استخوان‌سازی بدن بیشتر از تجزیه‌ی استخوانی است. پس از 30 سالگی، تجزیه استخوان‌ها از ساخت آن‌ها سبقت می‌گیرد. بهترین روش برای تقویت اسکلت بدن کلسیم است.

 

چرا باید قبل از غذا ماست بخوریم؟

به گفته‌ی دکتر ربکا بلک، مدیر مرکز تغذیه بالینی در نیویورک لبنیات یکی از بهترین منابع تامین کلسیم است، زیرا بدن کلسیم موجود در لبنیات را، در مقایسه با دیگر غذاها، بهتر جذب می‌کند. با حذف لبنیات گامی در جهت پوکی استخوان و شکستگی آن‌ها برمی‌دارید. او در ادامه می‌افزاید که اگر شما قصد حذف شیر گاو را از برنامه‌ی غذایی خود دارید، سایر منابع کلسیم برای تقویت اسکلت بدن همچون سبزی‌های برگ‌دار (چغندر، کلم پیچ، اسفناج، بروکلی) توفو و ساردین‌ها را بیشتر مصرف کنید. همچنین، به گفته‌ی بلک، روزانه یک مکمل کلسیم و یک مکمل ویتامین D. بخورید. قطعا آن‌ها را به همراه غذا مصرف کنید، زیرا اسید معده به جذب آن‌ها کمک می‌کند.

 

عدم مصرف لبنیات منجر به عدم نیاز به پوشاننده‌های آرایشی برای صاف کردن پوست صورت می‌شود:

شیر ممکن است عامل آکنه باشد، در نتیجه رژیم بدون لبنیات مانع از بیرون ریختن جوش‌ها می‌شود. بر اساس تحقیقی از مدرسه پزشکی دارمتوس، شیر حاوی هورمون‌هایی مانند تستوسترون است که غدد چربی پوست را تحریک کرده و منجر به بروز جوش می‌شود.

 

خطر ابتلا به سرطان را در خود تخفیف داده‌اید

محققان سوئدی دریافتند که نوشیدن بیشتر از یک لیوان شیر در روز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش دهد، در عین حال مطالعه‌ایی در دانشگاه هاروارد نشان داد، مردانی که بیش از دو وعده لبنیات در روز مصرف می‌کنند در مقایسه با آن‌هایی که لبنیات کمتری مصرف می‌کنند یا مصرف نمی‌کنند، %34 بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. باز هم، هورمون‌های لبنی مقصرند؛ فرآورده‌های لبنی میزان فاکتور رشد شبه انسولین را در خون افزایش می‌دهند، هورمونی که به عنوان سوخت رشد سلول‌های سرطانی شناخته شده‌اند.

وقتی لبنیات را کنار می‌گذارید، ممکن است ناآگاهانه ماده‌ی مغذی دیگری را از رژیمتان کنار گذاشته باشید:

پروییوتیک‌ها. این باکتری‌های مفید معمولا در ماست و پنیر‌های نرم وجود دارند و با مجموعه‌ای از مزایای خوب برای تنظیم سیستم گوارش مرتبطند. مطالعه‌ایی که در مجله‌ی آمریکایی تغذیه بالینی به چاپ رسید، نشان می‌داد پروبیوتیک “زمان گوارش روده” را حدودا 12 ساعت بهبود بخشیده، تعداد دفعات دفع بدن را تا ¼ برابر افزایش می‌دهد و موجب رفع یبوست و دفع آسان‌تر می‌شود. خبر خوب: پروبیوتیک‌ها در غذا‌های غیر لبنی متنوعی مانند کلم رنده شده با سرکه، ترشی و تخوراک سویا و قارچ نیز پنهان شده‌اند.

 

نتیجه گیری

مصرف فرآورده‌‌های لبنی برای تمام گروه‌های سنی ضروری است. پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین‌های آ، دی، ب 12، ریبوفلاوین و نیاسین موجود در لبنیات به حفظ سلامت کلی بدن کمک می‌کنند. علاوه بر این، کسانی که بیشتر از سایرین محصولات لبنی را در رژیم غذایی خود می‌گنجانند، به میزان چشمگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان روده بزرگ، فشار خون، دیابت نوع 2، پوکی استخوان و حتی پوسیدگی دندان در امان خواهند بود. کسانی که قصد کاهش وزن دارند و یا ورزشکارانی که می‌خواهند حجم توده‌های عضلانی خود را افزایش دهند، به پروتئین داخل فرآورده‌های لبنی نیاز دارند.

 

 

  • رنگین کمان